Waterbehandeling

Waterontharder

Uw ultieme oplossing voor vers water in huis!

 

Uw ultieme oplossing voor zacht water thuis!

Wilt u de kalkaanslag in uw waterleidingen verminderen en zachter water hebben? Uw huis uitrusten met een waterontharder is de beste oplossing.

RM Solutions Group is het juiste adres om de juiste keuze te maken!

Waterontharder:

Een wateronthardingsinstallatie wordt gebruikt om problemen te corrigeren met water voor dagelijks gebruik, dat afkomstig is uit verschillende bronnen zoals putten of gemeentelijke…

Dit water kan veel natuurlijke verontreinigingen bevatten, zoals calcium, ijzer, magnesium en andere metaalkationen, waardoor het « hard » wordt.

De waterbehandelingsdienst aangeboden door RM Solutions Group, wordt gebruikt om deze verontreinigingen te verwijderen, door hard water te behandelen om het zacht te maken.

Problemen veroorzaakt door kalkaanslag : 

– Kalk verhoogt de energiekosten: Zolang uw leidingen en apparaten verstopt zitten met kalkaanslag, moeten ze harder werken om uiterst rendabel te zijn.

– Kalkaanslag beschadigt uw apparatuur: Als uw apparaten harder moeten werken, hebben ze over het algemeen een kortere levensduur en gaan ze eerder stuk.

– Extra schoonmaken en onderhoud: Om te voorkomen dat kalk uw toestellen vernielt en uw energiekosten verhoogt, is extra schoonmaken en onderhoud nodig.

De voordelen van een waterontharder :

– Waterkwaliteit: Door een waterbehandelingssysteem (waterontharder) in uw huis te installeren, zorgt u ervoor dat het water in uw huis gefilterd, zacht water is.

– Betere waterleidingen: De installatie van een waterontharder voorkomt kalkaanslag in uw leidingen, wat zorgt voor een betere waterdoorstroming en -druk.

– Beter smakend water: Het installeren van een wateronthardingssysteem verwijdert mineralen die het water een slechte smaak en geur kunnen geven.

– Minder onderhoud aan toestellen: De installatie van een wateronthardingssysteem zorgt ervoor dat toestellen zoals wasmachines, koelkasten, vaatwassers, warmwaterboilers, enz. niet worden blootgesteld aan hard water. Dit resulteert in minder onderhoud en een langere levensduur van deze toestellen.

– Snelle en gemakkelijke installatie: De installatie van een waterontharder voor thuisgebruik is een gemakkelijke taak, vooral omdat de installatie op één plaats gebeurt, vóór het wateropslagtoestel. Het vereist geen grote aanpassingen aan het leidingwerk en kan dus ook sneller worden geïnstalleerd.

 Hoe een waterontharder werkt:

 


De manier waarop een waterontharder werkt, verschilt van het ene type tot het andere. Maar welke technologie ook wordt gebruikt, u zult zacht, gefilterd water hebben.

 

Met of zonder zout:

Er zijn twee hoofdtypen waterontharders, met zeer verschillende werkingswijzen:

Zout waterontharder: Dit type waterontharder maakt gebruik van een ionenuitwisselingsproces om het magnesium en calcium te verwijderen dat de hardheid van het water veroorzaakt en om ijzer en magnesium uit het drinkwater te verwijderen. Het werkt door water door een harsmatrix te pompen. Deze matrix vangt de magnesium- en calciumionen op die in water verkalking veroorzaken, en andere natuurlijke ionen door ze uit te wisselen met natrium- of kaliumionen.

Zoutvrije waterontharder: Dit type waterontharder maakt gebruik van een elektromagnetisch proces dat de mineralen in het water vasthoudt, maar hun vorm wordt veranderd zodat zij zich niet aan oppervlakken hechten. Het water wordt behandeld door een katalytisch medium met behulp van een fysisch proces dat patroonondersteunde kristallisatie wordt genoemd. Het calcium en magnesium worden omgezet in hardheidskristallen, waardoor de afzetting van kalkaanslag op oppervlakken wordt beperkt. Dit is eigenlijk een conditionering van het water om de afzetting van natuurlijke verontreinigingen in uw waterleidingen te beperken, geen ontharding.

Allemaal samen voor een groene planeet!

RM SOLUTIONS GROUP,
Vinkstraat 5, 2830 Willebroek
TVA: BE07.39.97.02.40

info@rmsolutionsgroup.be

Inschrijven

Schrijf u in op onze nieuwsbrief door het onderstaande formulier in te vullen.

© 2020 RM SOLUTIONS GROU . Alle rechten voorbehouden

Privacybeleid